موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی

پیشرو در کیفیت و اصالت

  • 1402/09/28 - 12:10
  • تعداد بازدید: 141
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

گام راهبردی موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی برای کاهش واردات بذر در کشور

به منظور بررسی روند اجرای پروژه کلیدی ارزیابی بذور سبزی و صیفیِ شرکت بین‌المللی هندی توسط موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی، مدیران مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری از این موسسه بازدید کردند و در جریان آخرین مراحل پیشرفت پروژه قرار گرفتند.

دی ماه سال گذشته تفاهم‌نامه‌ای برای تولید بذرهای سازگار با اقلیم ایران میان موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی و شرکت هندی دورگا به امضا رسید تا با توجه به واردات بیش از 90 درصدی بذور صیفی و سبزی به کشور، زمینه برای دستیابی به تولید پایدار در کشور در این حوزه فراهم شود.
در این بازدید که دکتر عباسعلی احمدیان معاون امور زیستی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری و دکتر منصور امیدی رئیس گروه کشاورزی و غذا این مرکز حضور داشتند، مقرر شد گزارش ارزیابی از شاخص‌های مختلف رشدی و عملکردی بذور صیفی دورگا در مزرعه و گلخانه تهیه و با همفکری شرکت هندی مورد بررسی قرار گیرد.

ارزیابی بذور سه محصول در گام نخست
مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی در این بازدید گفت: براساس تفاهم صورت گرفته در سال گذشته مقرر شد بذور انواعی از محصولات سبزی و صیفی شرکت بین‌المللی و معتبر تولید بذر دورگای هندوستان برای ارزیابی انطباق رشدی و عملکردی این محصولات با شرایط جغرافیایی، اقلیمی، خاکی و توپوگرافی استان خراسان رضوی بررسی شود تا در صورت تأیید مطلوبیت شاخص‌های مذکور، رقم مربوطه پس از ثبت مشترک و گسترش تولید، در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
مهندس محمد هاشم‌زاده، این طرح را در راستای کاهش واردات و وابستگی بالای کشور به بذور صیفی و سبزی عنوان کرد و افزود: از زمان انعقاد تفاهم‌نامه، موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی به عنوان یکی از مراجع اصلی ارزیابی و تولید بذر در کشور، ابتدا بررسی و ارزیابی بذور را در دو محصول گوجه فرنگی و بادمجان در سطح مزرعه در دستور کار قرار داد.
او ادامه داد: به دلیل اهمیت بالای این طرح در ایجاد امنیت غذایی پایدار، موسسه همچنین نسبت به تجهیز یکی از سالن‌های خود در مجموعه گلخانه فرامرز عباسی اقدام و با ایجاد سیستم کشت هیدروپونیک به منظور افزایش دقت کار، دو محصول گوجه فرنگی گلخانه‌ای و فلفل دلمه‌ای را در قالب 11 رقم کشت کرد.
مدیرعامل موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر وضعیت رشدی بوته‌ها بسیار مطلوب بوده و ارزیابی شاخص‌های رشدی و عملکردی آن‌ها در حال انجام است.
 

ارزیابیِ شاخص‌های رشدی و عملکردی بذور صیفی دورگا در مزرعه و گلخانه
او درباره موارد تصمیم‌گیری شده در این بازدید اظهار کرد: بدین منظور مقرر شد ارزیابی بدست آمده از شاخص‌های مختلف رشدی و عملکردی بذور صیفی دورگا در مزرعه، ارائه شده تا از سوی مرکز تحول و پیشرفت ریاست جمهوری برای طرف هندی ارسال شود.
هاشم‌زاده ادامه داد: همچنین گزارش نهایی ارزیابی کشت بذور سبزی و صیفی دورگا در گلخانه‌های موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی، پس از برداشت و دستیابی به عملکرد نهایی در اختیار مرکز تحول قرار خواهد گرفت.
او افزود: علاوه‌براین، مقرر شد به منظور تعمیق روابط مشترک و همکاری‌های آتی با شرکت هندی، مجدداً از مدیرعامل و کارشناسان شرکت دورگا برای بازدید از موسسه دعوت شود.
 

اجرای پروژه‌های مشترک با آستان قدس در دستور کار است
معاون امور زیستی مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری نیز در این بازدید با تقدیر از فعالیت‌های موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی، روال پیشرفت اجرای پروژه کلیدی ارزیابی بذور سبزی و صیفیِ شرکت بین‌المللی هندی را بسیار مطلوب ارزیابی کرد.
دکتر عباسعلی احمدیان گفت: به دلیل موفقیت موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی در این پروژه مهم، مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، بی تردید در پروژه‌های مشترک آینده نیز تمایل دارد با این موسسه همکاری‌های مشترکی داشته باشد.

گفتنی است، موسسه باغات آستان قدس رضوی در سال ۱۳۹۸ به منظور توسعه فعالیت‌های دانشیِ بخش کشاورزی در حوزه بذر و نهال، به موسسه بذر و نهال رضوی تغییر نام پیدا کرد. این موسسه سعی دارد از طریق پژوهش، نوآوری، تولید و تامین انواع بذر نهال سالم، اصیل و با کیفیت، موجبات بهره‌وری در بخش کشاورزی را فراهم کند و ضریب امنیت غذایی جامعه را ارتقا دهد. موسسه دانش‌بنیان بذر و نهال رضوی که در سال ۱۴۰۱ موفق به دریافت تاییدیه دانش‌بنیانی در حوزه «فناوری پوشش بذر» شد، اولین و تنها دارنده تاییدیه دانش‌بنیانی در این حوزه حاصل خاص و کلیدی کشاورزی در کشور است.
لازم به ذکر است، مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری در سال 1362 به منظور ارائه مشاوره علمی و صنعتی به دستگاه‌های اجرایی کشور با عنوان «دفتر بررسی‌ها و مطالعات علمی و صنعتی نخست وزیری» ایجاد شد و از آن زمان تاکنون، در ادوار مختلف و به فراخور شرایط کشور، پیگیر رفع مسائل فناورانه کشور بوده است. این مرکز در حال حاضر در راستای شتاب‌گیری پیشرفت کشور، علاوه‌بر ارتقای فعالیت‌های گذشته، محورهای کاری شامل رفع نیازهای فناورانه تولید ملی، توسعه همکاری‌های فناورانه بین‌المللی و رصد و ترویج فناوری‌های نوپدید و آینده‌ساز را نیز در دستور کار خود دارد.

 

  • گروه خبری : اخبار شرکت
  • کد خبر : 2288
کلمات کلیدی
مدیرپورتال موسسه بذر و نهال رضوی
خبرنگار

مدیرپورتال موسسه بذر و نهال رضوی

نظرات

0

نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید