موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی

پیشرو در کیفیت و اصالت

  • 1403/08/06 - 08:31
  • تعداد بازدید: 57
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

کسب بالاترین شاخص بهره وری آب با کاشت ذرت بذری

موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی از هدف‌گذاری برای تکمیل زنجیره تولید تا عرضه ذرت بذری در این مجموعه خبر داد.

رویکرد موسسه در تولید بذر ذرت، تکمیل زنجیره این محصول، از در اختیار گرفتن لاین‌های والدینی تا تولید بذر در مزرعه و نیز فرآوری آن است که ارزش افزوده بسیار قابل توجهی ایجاد می کند.
محمد هاشم زاده گفت: فقط با فعالیت در حلقه دوم یعنی تولید بذر در مزرعه، می توان به ارزش افزوده ای تا سیصد درصد بیشتر نسبت به ذرت علوفه ای دست یافت، از همین رو رویکرد موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی دست یابی به هر سه حلقه این محصول است که در راستای آن بتواند بذر هیبرید تولید کند.
مدیرعامل موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی افزود: این مجموعه در راستای تولید بذر هیبرید ذرت، ارقام مختلف دیگری را به منظور دستیابی به لاین های والدینی برتر مورد آزمون قرار داده و طی سنوات آینده، رقم مورد نظر را معرفی خواهد کرد.
وی با اشاره به افزایش شاخص بهره وری آب در کشت ذرت بذری خاطرنشان کرد: موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی در راستای اهداف خود، با دانش، تخصص و درایت در راستای تولید بذر هیبرید ذرت قدم برداشته و پس از چندین سال در سال جاری به دلیل مزیت های تولید بذر هیبرید ذرت نسبت به علوفه از جمله شاخص بهره وری آب و ارزش افزوده بالاتر، تمام الگوی کشت بهاره را به ذرت بذری اختصاص داده است.
هاشم‌زاده ادامه داد: شاخص بهره وری آب(میزان محصول تولیدی به ازای یک متر مکعب آب) در سال های اخیر به دلیل بحران آب در کشور یکی از مهمترین شاخص های عملکردی به حساب می آید که برای ذرت علوفه ای این شاخص حدود ۹.۳۳ کیلوگرم بر مترمکعب و برای ذرت بذری حدود ۰/۵۵ کیلوگرم بر مترمکعب است.
وی افزود: اگر این ارقام به شاخص ریالی تبدیل شود، برای ذرت علوفه ای حدود ۲۳ هزار تومان و برای ذرت بذری ۶۳ هزار تومان خواهد شد. بدین معنا که به ازای هر مترمکعب آب مصرفی در مزرعه ذرت علوفه ای، مبلغ ۲۳ هزار تومان و در مزرعه ذرت بذری ۶۳ هزار تومان درآمد کسب شده است.
هاشم زاده از تجهیز کل حدود ۵۰ هکتار اراضی ذرت بذری به آبیاری تحت فشار قطره ای خبر داد و تصریح کرد: استفاده از این سیستم می تواند راندمان مصرف آب را تا 85 درصد بهبود بخشد.
وی ادامه داد: با توجه به گرم شدن کره زمین و همچنین شرایط کمبود آب، برای دستیابی به کشاورزی پایدار باید به سمت کشت های با ارزش افزوده بالا و مصرف آب کمتر رفت تا بتوان با حداقل میزان آب و زمین بیشترین عملکرد را از واحد سطح داشت.
هاشم زاده افزود: از همین رو موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی با تکیه بر مقوله اقتصاد مقاومتی به سراغ تولید بذر هیبرید رفته و به زودی به لاین های مختلف محصولات کشاورزی دست خواهد یافت.

  • گروه خبری : اخبار شرکت
  • کد خبر : 2318
کلمات کلیدی
زبان فارسی
خبرنگار

زبان فارسی

نظرات

0

نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید