نهضت خودکفایی؛ بذر هیبرید گوجهفرنگی در آستانه ثبت
مدیرعامل شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی، گفت: این شرکت با بهرهگیری از ۱۸۰ ژنوتیپ گوجهفرنگی، تا پایان سال،۱۴۰۴ نخستین بذر هیبرید گوجه فرنگی را معرفی و ثبت خواهد کرد.

دکتر احمدرضا پیله ور در این باره اظهار کرد: شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی در راستای کاهش وابستگی به واردات بذرهای هیبرید سبزی و صیفی، پروژهای کلیدی را برای تولید بذرهای لاین و هیبرید، آغاز کرده است.
وی ادامه داد: در این پروژه، با استفاده از ۱۸۰ ژنوتیپ گوجهفرنگی، ارزیابیهای دقیقی انجام شده و ژنوتیپهای برتر برای تکثیر و تولید نسلهای بعدی، انتخاب شدهاند.
کاهش وابستگی به واردات بذر
مدیرعامل شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی با اشاره به اینکه، بیش از ۹۵ درصد بذرهای سبزی و صیفی مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین میشود، خاطرنشان کرد: این پروژه، با هدف کاهش این وابستگی و تأمین نیاز داخلی با تکیه بر دانش بومی و تخصص متخصصان داخلی در حال اجراست.
تولید بذرهای بومی و مقاوم
وی با اشاره به پروژه تولید سایر بذرهای بومی و مقاوم، بیان کرد: علاوه بر گوجه فرنگی، دو محصول سبزی ریحان و گشنیز نیز، در مراحل نهایی معرفی و ثبت، قرار دارند.
پیلهور اضافه کرد: این بذرها باتوجهبه شرایط اقلیمی کشور، بهگونهای اصلاح شدهاند که ضمن افزایش بهرهوری، مقاومت بیشتری در برابر آفات و بیماریها داشته باشند.
این دستاوردها، نشاندهنده تعهد شرکت بذر و نهال رضوی به توسعه کشاورزی پایدار و خودکفایی در تولید بذرهای باکیفیت در کشور، است.
وی به همکاری مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی معتبر در اجرای این پروژه اشاره کرد و گفت: در این راستا، از توان دانشجویان و پژوهشگران برای پیشبرد اهداف تحقیقاتی، بهره گرفته میشود.
پیلهور ادامه داد: این همکاریها، نقش مهمی در ارتقای سطح علمی و تخصصی پروژه داشته و به تسریع در دستیابی به نتایج مطلوب، کمک کرده است.
گفتنی است، شرکت دانشبنیان بذر و نهال رضوی، یکی از زیرمجموعههای بنیاد بهرهوری موقوفات آستان قدس رضوی است که در حوزههای مختلفی نظیر تولید و عرضه انواع نهالهای اصلاح شده و پایههای رویشی و بذری، تکثیر و تولید انواع بذر و… فعالیت میکند.
نظر دهید